دفتر سفارشات یا Order Book
در این مقاله قصد داریم شمارو با مفهوم دفتر سفارشات صرافی ها آشنا بشیم .
دفتر سفارشات – مثال نمایشگاه اتومبیل
بذارید با یک مثال شروع کنیم ، فرض کنید در یک نمایشگاه خرید و فروش اتومبیل قرار دارید و تعدادی خریدار و فروشنده در این نمایشگاه حضور دارن ، و یک فرد پشت یک میز نشسته و یک دفتر داره و سفارشات خرید و فروش رو برای هر خودرو در یک برگ جدا در این دفتر ثبت میکنه.
به عنوان مثال برای خودرو بنز ، هرکس قیمت خودش رو برای خرید به این فرد اعلام میکنه و فروشندگان هم قیمت خودشون رو برای بنز هایی که میخوان بفروشن اعلام میکنن و فرد واسط، سفارشات اونهارو در صفحه مربوط به خودرو بنز ثبت میکنه و درصورتی که قیمت یک فروشنده با یک خریدار یکسان بشه اون معامله براساس توافق قیمتی دو طرف انجام میشه .
دفتر سفارشات یا Order Book در صرافی های متمرکز
مشابه مثال قبل در صرافی های متمرکز دفتری وجود داره که نمایشی لحظه ای از سفارشات خرید و فروش تمام خریداران و فروشندگان رو در اختیار ما قرار میده . اما در این دفتر هویت شما معلوم نیست و کسی نمیفهمه این میزان از سفارش متعلق به چه کسی هست.
نحوه خواندن ORDER BOOK در صرافی
مزایا و معایب دفتر سفارشات (Order Book )
دفتر سفارش صرافی ها قیمت لحظهای خرید و فروش رو نشون میدن این قضیه به سرمایه گذاران و تریدرها این امکان رو میده که بتونن به سرعت تصمیم بگیرن. به علاوه، دفتر سفارش صرافی ها به تریدرها کمک میکنه تا جهت روند و تغییرات اون رو درک کنند.
همچنین اگر یک بازار نقدینگی کافی داشته باشه، Order Book یک راه بسیار عالی برای ترید هست؛ چون زمانی که نقدینگی زیاد هستSlippage به معنی تفاوت بین قیمت مورد انتظار معامله مورد نظر و قیمت انجام معامله در کمترین مقدار خودش باقی میمونه.
اما اگر بازار نقدینگی نداشته باشه، دفاتر سفارش به خوبی کار نمیکنن. شما میتونین سفارش خرید خودتون رو ثبت کنید، اما فروشندهای برای اون به راحتی پیدا نمیشه و باید زمان زیادی رو منتظر بمونین و بالعکس.این یعنی که نمیتوانین به موقع خرید و فروش کنین و متضرر میشین.
منبع : توربو تریدر
دیدگاهتان را بنویسید